Hirdetés

Levadászták a New York Times weboldalát



|

A támadással a Szíriai Elektronikus Hadsereg hackereit gyanúsítják.

Hirdetés

Tegnap este kilenc órakor átmenetileg elérhetetlenné vált a New York Times weboldala. A szakemberek szerint a kiesést egy „rosszindulatú külső támadás” okozhatta. Az Atlantic Wire jelentése szerint a támadással az Aszad-rezsimet támogató Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) nevű hackercsoportot gyanúsítják. A Times több tudósításában is foglalkozott a szíriai lázadók elleni vegyifegyver-támadásokkal: valószínűleg ez az oka annak, hogy a SEA kiberterroristái kipécézték maguknak az oldalt.

A SEA korábban több támadást is indított vezető amerikai sajtóorgánumok rendszerei ellen. Májusban a Financial Times oldala felett vették át az irányítást, előtte pedig a Guardiant, az NPR-t meg a Washington Postot szerencséltették hasonló akciókkal. Emellett számos Twitter-fiókot is feltörtek; céljuk – legalábbis a The Verge-nek adott korábbi nyilatkozatuk szerint – „hogy célba juttassák az üzenetüket, és terjesszék az igazságot”.

Hirdetés

A SEA támadásának időzítése sokatmondó: a csoport azután döntött úgy, hogy levadássz az oldalt, miután az Egyesült Államok bejelentette: bizonyítottnak látják, hogy a szíriai hadsereg vegyifegyver-támadásokat indított a Bassár el-Aszad elnök rezsimjét megdönteni akaró felkelők ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.