Hirdetés

Lezárult az Oculus VR felvásárlása



|

Hivatalosan is véget ért a procedúra, elkészült a papírmunka és a pénz is megérkezett.

Hirdetés

A Facebook március 25-én jelentette be, hogy felvásárolja az Oculus VR-t, az Oculus Riftet gyártó kaliforniai startupot, amelyet Palmer Luckey alapított. Bár a bejelentéskor sokan kifogásolták az üzletet, a közösségi oldal stabil infrastrukturális és pénzügyi helyzete rengeteget segít a VR szemüveg fejlesztésében.

Hirdetés

Az ügyet csak most, négy hónappal a bejelentés után sikerült lezárni. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy minden hivatal és szervezet rábólintson a felvásárlásra és véglegesítsék a papírokat. Az Oculus VR a tervek szerint továbbra is független startupként dolgozik majd a Facebook égisze alatt, az irodáikat is megtartják.

Az Oculus bekebelezése egész pontosan 2.001.985.000 dollárjába került az Facebooknak, amelyből 400 millió készpénzben, a többi pedig Facebook részvényekben cserélt gazdát. Az Oculus további 300 milliót kaszálhat, ha sikerül teljesíteniük bizonyos célkitűzéseket, ezek részleteiről azonban egyelőre nem nyilatkozott egyik fél sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.