Hirdetés

Limitált PlayStation 2 - szép, de nem tökéletes!



|

Hirdetés

A különleges kiadás két újdonsággal szolgál: az egyik, hogy a játékokat szebb megjelenítés mellett futtatja, a másik pedig az, hogy nem minden játékot tud elindítani...

A cég beismerte, hogy 9 PS2-es és 38 PS1-es játékot nem képes futtatni a konzol ezüst kiadása, az SCPH-75000 típusú vékony kialakítású készülék, mely november 23-tól lesz megvásárolható. Reiko Sakamoto szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a konzolt új chipsettel szerelték, amit egyes korábbi játékok nem tudnak helyesen kezelni. A hiba csak néhol jelenik meg az ominózus szoftverekben, grafikai anomália, esetleg mentési nehézségek formájában.

A kompatibilitási tesztfolyamat idején derült fény a gondokra, aminek keretében nyolcezer játékot vizsgáltak meg, ám ekkora már megkezdődött a készülék sorozatgyártása. A tesztelések is zajlanak még, így előfordulhat, hogy további szoftvereknél is gondok akadhatnak.

Felmerült a kérdés, ha már ez a változat is kompatibilitási hibákkal rendelkezik, mi lesz a jövő év közepén debütáló PlayStation 3-mal, amely a korábbi bejelentések alapján minden korábbi generációs játék futtatására alkalmas lesz? "Nem jelenthetem ki, hogy száz százalékosan kompatíbilis lesz a korábbi játékokkal, de amennyire csak lehetséges, erre törekszünk" - mondta a kérdésre Sakamoto.

Jobb lesz pedig sietni, mert az Xbox 360 az elemzők szerint igen nagy népszerűségre tarthat számot a megjelenése idején - vagyis szükség van valami újra a Sony berkein belül is. A PS2 ezüst kiadása 117 dollár körüli áron lesz kapható, emellett a normál változat árát 99 dollár alá csökkentik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.