Hirdetés

Linux a harctéri szimulációihoz



|

Hirdetés

A Pentagon két darab 256-processzoros Linux Networx Evolucity fürtöt használ a különböző katasztrófahelyzetek szimulálásához. Az egyik az ohiói Daytonban lévő nagyteljesítményű számítóközpontban működik a másik a légierő hawaii számítóközpontjában, Mauiban. A vásárlásra a Technology Insertion 2004 (TI-04) program keretében került sor, melynek célja a legmodernebb technológia biztosítása a különböző szimulációkhoz. Az új Linux gépek 3-éves 512-processzoros fürtöket váltanak fel, melyeknek már nem elegendő a kapacitása az újabb szimulációkhoz.

A két fürt része annak a nagyobb megbízási szerződésnek, melyet a Linux Networx a Pentagontól kapott összesen hatra, melyek a különböző katonai számítóközpontokban dolgoznak majd, melyek között ott van az a 2132-processzoros rendszer, melyen már a Linux Networx dolgozik a szárazföldi haderő kutatólaborjában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.