Hirdetés

Linux-alapú C++ és Fortran fordítókat adott ki az Intel



|

Hirdetés

Az Intel olyan új verziókat adott ki az Intel C++ Complier for Linux és Intel Fortran Complier for Linux szoftverekből, amelyek tartalmazzák az OpenMP támogatást. Az OpenMP az Intel elmondása szerint draszikusan leegyszerűsíti a többprocesszoros rendszerekhez tervezett alkalmazások fejlesztését.

Mint ismeretes, a Complierek, azaz fordítóprogramok a programozók által beírt forráskódot fordítják gépi kódra. A forráskód mindig valamilyen programozási nyelv szintaktikájának megfelelő, jelen esetben ezek a C++ és a Fortran nyelvek, a gépi kód pedig a számítógép processzora által értelmezhető, és végrehajtható programkód.

Az Intel által kiadott új C++ és Fortran fordítóprogramok azokat az optimalizációs funkciókat teszik elérhetővé a szabad forrású Linux operációs rendszer, és alkalmazásainak fejlesztői számára, amelyek az Intel Windows fordítóprogramjaiban is megjelentek, közölte a társaság. Az új funkciók között van az eljárásközi optimalizáció, amely a sok kisméretű eljárással rendelkező programok teljesítményén javít, az automatikus vektorizáció, amely hasonló programkód-darabkák keresésével növeli a sebességet, valamint a profil-alapú optimalizáció, amely a kód átformálásával csökkenti a kész program méretét, áll a társaság közleményében. Az Intel mindkét fordítóval együtt adja a Linux-alapú debuggert is, amely a programkód hibáit hivatott felderíteni.

Mindkét termék a jövő hónaptól lesz elérhető, áruk pedig 399 dollár az Intel weboldaláról letöltve, CD-ROM-on pedig 499 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.