Hirdetés

Linuxos laptopokat kaptak a középiskolások



|

Az amerikai iskola szerint a digitális oktatás nem egyenlő az iPaden való olvasással.

Hirdetés

Az Egyesült Államok már évek óta kacsintgat a digitális oktatás felé, amely keretében hagyományos könyvek helyett a diákok modern formátumban kapnák a tananyagot. A kezdeményezést szívükön viselő iskolák szélesebb körben jelenleg a produktivitás szempontjából talán nem ideális Apple iPadet próbálják közvetítő médiumként használni, ráadásul tipikusan erősen korlátozni kívánják annak nem tanulmányi célból történő használhatóságát.
 

Hirdetés


A Pennsylvania államban található Penn Manor Középiskola teljesen máshogy képzeli el projekt technikai és kulturális részét, ugyanis az intézmény Ubuntu 13.10 rendszert futtató Acer TravelMate laptopokat kezdett osztogatni a 9-12. osztályos diákjainak, körülbelül 1700 főről beszélünk. A noteszgépek átvételekor a diákok kapnak egy 5 perces gyorstalpalót disztribúció alapjairól, majd mehetnek a dolgukra.


„Szoftverek telepítésére, továbbá a motorháztető felnyitására sarkalljuk a tanulóinkat, hogy megértsék miként működik a rendszer. Remélem a diákok helyi webszervereket futtatnak majd, eljátszanak a Python programozási nyelvvel, vagy éppen a GIMP-féle grafikai alkalmazásokkal. A Linux rengeteg lehetőséget kínál a számítástechnika, programozás és művészetek felfedezéséhez” – nyilatkozta a Linux.com portálnak Charlie Reisinger, a középiskola informatikai vezetője.


(Forrás: TweakTown)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.