Hirdetés

Linuxos PowerBookot hoztak forgalomba



|

Hirdetés

A felhasználó választhatja a Debian/GNU Linuxot vagy bármely más PPC kiadást.

A cég kínál olyan modelleket is, melyeknek előkonfigurált merevlemez partíciói a Mac OS X-et és a Linuxot is futtatják. Egy 17 hüvelykes PowerBook ára 2517 font (4355 dollár), egy 14 hüvelykes 1 GHz-es iBook G4 ára 1265 font, az Xtop webhelye szerint. A lépés azt mutatja, hogy egyre nő az érdeklődés a Linux és Unix felhasználók táborában a Mac gépek iránt. A Linux/Unix világ barátinak tekinti az Apple nyitását egy Unix-alapú operációs rendszer és a nyílt szabványok felé.

A Mac OS X integrálja a nyílt forráskódú fejlesztést, hiszen az operációs rendszer magja (Darwin) nyílt forráskódú licencként elérhető a fejlesztők számára. A Mac OS X futtatni tudja az X11-et, amely lehetővé teszi az XFree86 futtatását, amely a Linux és Unix rendszerek legnépszerűbb „windowsos” alkalmazása, ami azt jelenti, hogy nyílt forráskódú megoldások futtathatók egyedi kereskedelmi szoftverek mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.