Hirdetés

Longhorn hírek



|

Hirdetés

Bár az XP még csak 20 hónapja van csak piacon, a szoftveróriás most is arra épít, hogy a felhasználók előbb-utóbb frissíteni akarnak, ahogy a gépek mind nagyobb teljesítményűek, gyorsabbak és könnyebben hozzáférhetőek - azaz olcsóbbak - lesznek. Hivatalosan csak kevés információt adott ki a cég a Longhornról, mert egyelőre a hardvergyártóktól és a szoftverfejlesztőktől vár visszajelzést, milyen új funkciókra és képességekre volna igény pl. grafika vagy biztonság terén. Persze már kiszivárgott néhány előzetes „alfa” verzió, és mind több ember vél tudni a Longhorn új elemeiről. Az új Windows új biztonsági technológiát kap, amely korábban Palladium fedőnév alatt futott, most viszont NGSCB-nek (Next Generation Secure Computing Base) hívják, és amely biztosítja a biztonságos információáramlást a szoftverek és a hardverek között. Pl. a Microsoft titkosítja a billentyűhasználat digitalizált jeleit a kábelben a tasztatúra és a PC között, hogy ne lehessen titokban felrakott billentésnaplózó szoftverrel kényes adatokat ellopni. Viszont mivel a Palladium segítségével a Microsoft könnyebben azonosítani tudja illegálisan másolt szoftvereit is, a fogyasztóvédők és a riválisok máris riadót fújnak a Microsoft „túlhatalma” miatt.

A Microsoft azt elárulta, hogy a Longhorn új fájlrendszere az adatbázis technológiára épül már, amely az automatizált katalogizálással megkönnyíti a tárolást, és kiküszöböli a mappák használatát. Az új rendszerrel a tárolás mellett az adatok előhívása is könnyebbé válik, legyenek azok kiszolgálókon vagy egy másik helyszínen lévő PC-n. A legdrámaibb változás az lesz, hogy a Windows a korábbinál is „ablakosabb” lesz. Vagyis ha egy ablakot elmozdítunk, kicsinyítünk vagy felnagyítunk, automatikusan megjelenítődnek a mögé rejtett ablakokban lévő tartalmak is, amihez olyan grafikus teljesítményre van szükség, amire egyelőre csak a csúcskategóriás 3D játékok játszásához van szükség. Vagyis az új szoftverhez új hardverekre is szükség lesz. Kérdés, hogy vevők lesznek-e erre a felhasználók, akik az utóbbi időben egyre kevésbé hajlandók követni a Microsoft által egyedül üdvözítőnek tartott trendet - hogy a néhány évente változó szoftverhez vadonatúj hardverre van szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.