Hirdetés

Lopással vádolt Microsoft alkalmazottak



|

Hirdetés

A négy korábbi Microsoft alkalmazott egy olyan belső céges programmal éltek vissza, amely bármilyen Microsoft programot ingyen bocsát a dolgozók rendelkezésére, amennyiben azt üzleti célokra használják. Ehelyett a nég Seattle-i munkatárs, Finn W. Contini, Robert A. Howdeshell, Alyson M. Clark és Christine J. Hendrickson több ezer terméket igényeltek a belső program segítségével, majd ezután ezeket eladták személyes vagyonszerzés céljából - áll az ellenük benyújtott 33 oldalas vádiratban. Contini, Clark és Hendrickson csoport-asszistensként dolgoztak a Microsoftnál, míg Howdeshell projekt-koordinátorként. Mind a négy alkalmazottnak lehetősége volt részt venni a cég belső szoftver-programjában. Contini 1999 szeptemberétől 2002 februárjáig; Howdeshell 2000 májusától 2001 októberéig; Clark 1992 júniusától a múlt hónapig; Hendrickson 2000 márciusától 2002 júniusáig dolgozott a cégnél. A kormány vádpontjai szerint Contini 5400 szoftver-terméket rendelt az alkalmazotti programon keresztül, mintegy 17 millió dollár értékben. A vád szerint a négy alkalmazott több mint, 3 millió dollárt szereztek maguknak a termékek eladásával közvetítőknek, akik azután tovább értékesítették a termékeket a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.