Hirdetés

Lopják az egészségügyi adatokat is



|

Az egészségügyi adatok kezelése kapcsán továbbra is sok hiányosság merül fel, még a szigorú szabályozással rendelkező Egyesült Államokban is. Mit is jelent ez a veszély pontosan?

Hirdetés

 

A bizalmas adatok elleni támadások kapcsán legtöbbször arról lehet hallani, hogy felhasználónevek, jelszavak, személyes vagy pénzügyi információk kerülnek illetéktelen kezekbe. Azonban a mindennapokban az egészségügyi adatok is komoly veszélynek vannak kitéve. 

Októberben például egy észak-kaliforniai kórházi rendszerből került ki nagy mennyiségű adat. Ez az incidens önmagában 4,24 millió beteg adatát érintette. Ebből is látható, hogy az egészségügyet szolgáló informatikai infrastruktúrák kapcsán is komoly védelmi feladatok vannak.

Mit is jelent az ilyen adatok szivárgásának veszélye a gyakorlatban? A Computerworld cikkéből kiderül.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.