Hirdetés

Magán internetezés a munkahelyen



|

Hirdetés

A válaszadók 10 százaléka a munkahelyén munkára és szórakozásra egyaránt használja az internetet. A felkeresett, nem munkával kapcsolatos honlapok közül a legnépszerűbbek a híroldalak, az ingyenes, személyes e-mail szolgáltatások, az internetes bankok, valamint az utazással és vásárlással kapcsolatos oldalak. A férfiak esetében a sporttal és befektetési tanácsokkal kapcsolatos webhelyek is népszerűek.

A nem munkával kapcsolatos internetes alkalmazások közül a legnépszerűbbek az internetes straming adások és azonnali üzenetküldők. Az azonnali üzenetküldőket használó válaszadók 43 százaléka küld vagy kap csatolt fájlokat. A számítógépes játékok használata a munkahelyen csökkent, az alkalmazottaknak csak 6 százaléka múlatja ilyenekkel az időt, szemben a tavalyi kutatásban szereplő 14 százalékkal.


Mivel egyre inkább elhalványodik a szakmai és magánjellegű internethasználat közötti választóvonal, sok alkalmazott az Internet segítségével végzi munkáját és magánjellegű feladatait is a munkaidő alatt. Ezenkívül pusztán a weboldalak és alkalmazások mennyisége és sokfélesége miatt sok alkalmazott nem vallja be, vagy egyszerűen csak nincs tudatában, hogy valójában mennyi időt töltenek magánjellegű internethasználattal - nyilatkozta Geoff Haggart, a Websense európai alelnöke.

A kutatási adatok szerint a dolgozók átlagosan heti 12,6 órát töltenek a világhálón, a nem munkával töltött böngészés pedig az alkalmazottak saját bevallása szerint átlagosan heti 3,4 órát tesz ki. A megkérdezett informatikusok azonban úgy becsülik, hogy az alkalmazottak csaknem hat órát töltenek a nem munkával kapcsolatos weboldalakon. A felmérés tehát óriási különbséget mutatott aközött, hogy az informatikai döntéshozók mit hisznek, mennyi időt töltenek az alkalmazottak magánjellegű internetezéssel, és amennyit az érintettek bevallottak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.