Hirdetés

Magasabb prioritás programinduláskor



|

Hirdetés

Ezt igyekszem is megadni nekik a Feladatkezelőben, de sajnos minden alkalommal el kell végeznem ezt a beállítást. Létezhet az, hogy egy programot már a megnyitásakor nagyobb prioritással indítsak el?A processzort a grafikai és videoszerkesztési műveletek veszik a legjobban igénybe. Szinte mindegyik program normál prioritású processzoridőt kap az operációs rendszertől, így kisebb az összeomlás veszélye, és mellettük más alkalmazásoknak is jut elég szabad erőforrás. De ha filmet kell készítenünk, vagy hatalmas felbontású képekkel dolgozunk, néha nem árt, ha több processzoridőt kap az alkalmazás. Ilyenkor a Feladatkezelő Folyamatok fülén kézzel is nagyobbra állíthatjuk a prioritás szintjét, hogy a Windows több energiát fordítson munkánkra. A Magas érték feletti szabályozás viszont a stabilitást veszélyezteti, ezért azt semmilyen körülmények között nem szabad beállítani!

Egyes esetekben viszont sokkal kényelmesebb lenne, ha már a program indulásakor magas prioritást adhatnánk. Ilyenkor segít az X-Setup! Megnyitása után válasszuk a Classic felületet, majd keressük meg a System ágon az Advanced Performance Settings alatti értéket. A jobb oldalon felbukkanó lehetőségek közül a középső, Enable command on context menu for EXE files értéket válasszuk. A legalsót csak szükség esetén jelöljük meg, ugyanis ha az összes program magas prioritással futna, akkor rendszerünk hamar összeomlana! A változások elmentése után kattintsunk a jobb egér gombjával a processzoréhes program parancsikonjára, majd válasszuk a Start High priority menüpontot. Ezután alkalmazásunk magasabb szinten fog hozzájutni a szükséges erőforrásokhoz, mint a többi, éppen futó program.




Magas prioritással is indíthatjuk az erőforrásigényes programokat
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.