Hirdetés

Magyar nyert a Reuters kutatói versenyén



|

Gődény Balázs fejlesztése egyszerűbbé teszi a cég tudástárában való kutatást.

Hirdetés

Idén májusban a Thomson Reuters tudományos kutatásokkal foglalkozó csoportja meghirdette a Build Challenge névre keresztelt versenyét, amely keretében a jelentkezőknek a vállalat Web of Knowledge kutatói platformjában lévő adatok rendszerezése és prezentálása terén kellett szabadon újítaniuk. A 10 ezer dolláros fődíjazású kihívást Gődény Balázs szoftvermérnök nyerte, akinek ezúton gratulálunk a kiváló munkáért!

Hirdetés


A nyertes alkalmazás lényege, hogy a megadott keresési kritériumok alapján a találatokat az egymással való összefüggés valószínűsége alapján jeleníti meg. A gyakori kulcsszavak csomópontokat képeznek a térképen, a csomópontok közti térköz pedig a köztük lévő szemantikai távolságot jelképezi. Példának okáért ha két csomópont közel van egymáshoz, akkor valószínűleg több dokumentumban is megtalálhatóak.


A fejlesztés elsősorban azon kutatóknak lehet felettébb hasznos, akik tűt keresnek a szénakazalban, azaz maguk sem teljesen biztosak a keresés tárgyában; az eszköz az adatkészlet elemei közti összefüggésekre hivatott rámutatni, a célja nagy képet adni a meghatározott topikról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.