Hirdetés

Magyar siker az Imagine Cup 2005-ön



|

Hirdetés

A magyar Csóka Endre, Európából egyedüliként, a második legjobb eredménnyel jutott be a yokohamai döntőbe.

A Microsoft idén, immár harmadik alkalommal rendezte meg Imagine Cup elnevezésű versenyét, melyen évről-évre egyre több diák vesz részt a világ minden tájáról. A kezdeményezés célja, hogy segítsen a diákoknak ötleteik kifejlesztésében, alkalmat teremtsen tudásuk megmérettetésére, és megmutassa számukra a számítástechnika és a technológia segítségével elérhető lehetőség széles spektrumát.

"2005-re az Imagine Cup a világ egyik legnagyobb, diákoknak szóló technológiai versenyévé nőtte ki magát" - mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere. "Nagyszerű dolog látni, miként omlanak le a határok a világ különböző országaiból és kultúráiból érkező diákok között, és miként jöttek létre kiemelkedő alkotások. Az Imagine Cup kemény kihívás, de egyben vidám verseny is a résztvevő diákok számára, akikből reményeink szerint a jövő szoftver-innovátorai válnak majd."

A verseny nemzetközi döntőjére 2005. július 27. és augusztus 1. között került sor Japánban, Yokohamában. Hazánkat a döntőn Csóka Endre, az ELTE másodéves hallgatója képviselte, aki Algoritmus kategóriában a második legmagasabb pontszámmal, egész Európából egyedüliként, jutott a döntőbe.

A Microsoft Imagine Cup 2005 versenyén 92 ország közel 17 ezer diákja vett részt. A versenyen indulók száma évről-évre folyamatosan növekszik: míg 2003-ban 25 országból ezer, 2004-ben már 90 ország képviseletében 10 ezer diák jelentkezett. A résztvevők számának növekedésével párhuzamosan a nyeremények értéke is folyamatosan emelkedett: a Microsoft 2005-ben megháromszorozta a készpénznyeremények összértékét. Az idei verseny során - melynek központi témája az emberek közötti határok felszámolása volt - a diákok olyan projekteket mutattak be, amelyek a valódi életben is sok esetben alkalmazhatók.

Az Imagine Cup 2005 versenyen Algoritmus, Információ-technológia, Office tervezés, Rövidfilm és Vizuális játékok kategóriákban hirdettek győzteseket.

Csóka Endre, az ELTE másodéves hallgatója az egy hónapig tartó elődöntők alapján a második legmagasabb pontszámmal jutott be a yokohamai döntőbe. A magyar diák sikerrel vette a verseny érdekes, játékos, ezzel együtt is igen komoly feladatait, így vehetett részt a legjobb 6 versenyzőnek rendezett döntőn.

"Az Imagine Cup nagy lehetőséget jelentett - és jelent a következő években is -, hogy mind magamnak, mindpedig másoknak is bebizonyíthassam tudásomat azon a területen, ami a legközelebb áll hozzám. A verseny szervezése igazán profi és nagyvonalú volt. A Yokohamában töltött egy hét csodálatos élmény volt számomra" - nyilatkozta a magyar versenyző.

S. Somasegar, a Microsoft Fejlesztői üzletágának alelnöke bejelentette, hogy az Imagine Cup 2006 Indiában, Delhiben kerül megrendezésre a jövő év nyarán. A jövő évi verseny mottója: "Képzelj el egy olyan világot, amelyben a technológia egy egészségesebb élethez segíti az embereket!" A 2006-os rendezvényről bővebb információk a következő hónapokban kerülnek fel a theSpoke.net weboldalára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.