Hirdetés

MagyarOffice 2.0



|

Hirdetés


Hazánkban nagyon sokan használnak a munkahelyükön szövegszerkesztő, táblázatkezelő programot. A legtöbb helyen ez a Microsoft Office, noha manapság már létezik sokkal olcsóbb, ám közel ugyanolyan hatékonyságú hazai fejlesztés is: a MagyarOffice. Ez a csomag az ingyen letölthető OpenOffice magjára épülő, kifejezetten a hazai piacra alakított, az itteni igényeknek előtérbe helyezésével továbbfejlesztett termék.




Az alkalmazáscsomag nemcsak szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, vektorgrafikus rajzolót és adatbázis-kezelőt tartalmaz, hanem egy teljes irodai megoldást is: a MinimálLinux operációs rendszert, a MySQL adatkezelőt, valamint a Mozilla webböngésző magyar nyelvű változatát. Nemcsak a honosított felületre fektettek nagy hangsúlyt, hanem az egyes alkalmazásokat kiegészítő extrákra is, így például a termékkel ismerkedőket magyar nyelvű, teljes körű súgó, kézikönyv, valamint egy multimédiás útmutató kalauzolja.



A Írógép szövegszerkesztőben sok újdonságot fedezhetünk fel. A készülő dokumentumot a saját és a Word DOC formátumán kívül Adobe Acrobat PDF formátumban is elmenthetjük, ami jelentős előrelépés a könnyen hordozható dokumentumok készítéséhez. Ugyanezt célozza a Pocket PC-ken használható dokumentumtípusok és az az XML támogatása is. A Morphologic céggel együttműködve a legfrissebb magyar nyelvű helyesírás-ellenőrző, nyelvhelyesség-ellenőrző és szinonimaszótár is segíti a munkát. A beírt szöveget azonnal legalább negyvenkét (!) nyelven ellenőrizhetjük! Hasonlóan fontos hatékonyságnövelő eszköz a beépített többnyelvű, szövegérzékeny szótár, amely angol, német, francia és holland nyelvről magyarra, és viszont fordítja a kérdéses szavakat.

A teljes cikk a 2004. januári számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.