Hirdetés

Magyarország a 19. leggyorsabb a világon



|

A Net Index legfrissebb, internetkapcsolatokról szóló felmérésében két helyet léptünk előre a világrangsorban. Még mindig Dél-Korea vezet. Már szolgáltatónkénti statisztika is van.

Hirdetés

Májusban számoltunk be arról, hogy az Ookla a Speedtest.net segítségével világszintű statisztikát készít a szélessávú internetkapcsolatokról, országonként bontva, minden tényezőt figyelembe véve. A dolog nagy érdekessége, hogy mindenki számára publikusak az eredmények.

 

 

A Net Index elkészítette a legfrissebb felmérését, amelyben Magyarország javított korábbi helyezésén. A szolgáltatás indulásakor a 21. helyet foglaltuk el a világranglistán, azonban mára hazánk két helyet javítva a 19. lett a rangsorban. Számokban ez azt jelenti, hogy 10,97 Mbps-ról 11,8 Mbps-ra nőtt a magyar átlagos letöltési sebesség az elmúlt bő két hónapban.

 

Feltöltési oldalon is javult a helyzet nálunk, 3,31 Mbps-ról 3,53 Mbps-ra nőtt; ez a 21. helyre elég a listában. Természetesen még mindig a "StarCraft-mesterek hazája", Dél-Korea az első, a maga 32 Mbps-ával. Náluk egyébként romlott az elérések sebessége a korábbi adatokhoz mérten. A világszinten számított letöltési átlagsebesség 7,71 Mbps.

 

A július 10. és augusztus 8. közötti időszakban Magyarországról 405 919 egyedi IP-t gyűjtöttek, 14 351 759 tesztet futtattak, amelyekből 549 520 adja az indexértékeket. Minden ország neve alatt találhatunk egy grafikonsávot is; ez azt mutatja meg, hogy 2008 februárja és 2010 augusztusa között miként változott az ország sebessége.

 

Érdekességként kiemelhető, hogy a világ leggazdagabb országa, az Amerikai Egyesült Államok, csak a 27. a rangsorban. Magyarország számos más, nyugat-európai területet is megelőzött, többek között Ausztriát, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Spanyol-és Olaszországot; továbbá a szomszédos államokat is.

 

A Net Index fejlesztéseinek hála már azt is láthatjuk, hogy mely szolgáltatók milyen gyors kapcsolatot biztosítanak, és a felhasználók mennyire szeretik az adott ISP-t. Magyarországon a 26,58 Mbps-os átlagával a leggyorsabb szolgáltató a Digi, és egyben a legkedveltebb is, 4.2-t kapott az ötös skálán. A második a UPC Magyarország Kft., 21,01 Mbps-mal, 3.7-es felhasználóindex-szel. A legyorsabb magyar város továbbra is Százhalombatta.

 

A világranglista grafikonokkal és számokkal, letöltés szerint rendezve itt található meg; Magyarország részletes adatai pedig ezen a linken tekinthetőek meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.