Hirdetés

Magyarországon a Street View



|

A Google kedd reggel nálunk is elindította a Street View-szolgáltatást. A keresőóriás speciális autói már 2011-ben körbefotózták az országot, de jogszabályi-adatvédelmi okokból sokáig kétséges volt a bevezetés.

Hirdetés

A Google kedd reggel Magyarországon is elindította a Google Maps-ből elérhető Street View (Utcakép) szolgáltatást.

A cég illetékeseinek több éves tárgyalássorozatot követően, két hónappal ezelőtt sikerül t megegyezniük a magyar hatóságokkal; Péterfalvi Attila, a Nemzeti Információs és Adatvédelmi hatóság elnöke nemrég egy konferencián jelentette be, hogy végre zöld utat kapott a szolgáltatás.

Leshetjük - Magyarországon is elindult a Street View

„A hatóság állásfoglalásának kialakítása során figyelembe vette a szolgáltatás által megvalósuló közérdekű célokat is. A nemzetközi gyakorlatot is szem előtt tartva a Hatóság olyan elvárásokat fogalmazott meg, amelyek révén a magánszféra esetleges sérelme kiküszöbölhető” – mondta a szolgáltatás elindításának alkalmából Péterfalvi, hozzátéve, hogy a Google vállalta: eleget tesz a hatóság által támasztott követelményeknek.

"Tegyen virtuális sétát a Bazilikánál!"

A Street View-t a Google számítógépeken, okostelefonokon és táblagépeken is használható online térképszolgáltatásából érhetik el a felhasználók. Használata rendkívül egyszerű: Google-autók által készített fényképek felhasználásával létrehozott „virtuális sétához” mindössze annyit kell tennünk, hogy a minket érdeklő városokra vagy városrészekre húzzuk a térkép bal oldalán ácsorgó kis sárga figurát, a „Pegman-t”.  

„A Google Utcaképben közutakon készült panorámaképek szerepelnek, az autók olyan nyilvános helyen készítenek felvételeket, ahol bárki végig vezethetne. Az Utcaképben látható kép nem élő, speciális programok segítségével korábban készült fotókból állítják össze. A fotókon minden arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítanak” – írta közleményében a cég, hangsúlyozva: a felhasználóknak lehetőségük van rá, hogy ha általuk kifogásolhatónak tartott képre bukkannak, a „Hibabejelentés” feliratra kattintva kérjék a felvételek javítását.

 Google testvér figyel rád

A Google autó 2011-ben és 2012-ben részletes felvételeket készítettek a magyarországi településekről. Idén május 13-tól ismét az utakon cirkálnak majd, hogy új felvételekkel egészítsék ki a cég fotó-adatbankját. A cég 2007-ben mutatta be a Street View-szolgáltatást: azóta 44 ország több mint háromezer városának „virtuálisan bejárható” online térképét készítették el.

Érdekel, merre járnak a Google autói? Megnézheted itt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.