Hirdetés

Magyarul is elérhető a PayPal



|

Az online fizetési rendszer magyar lokalizációt kapott.

Hirdetés

Ennek örömére európai és egyesült államokbeli termékek árát hasonlították össze. Az eredmények sokkolóak: akár 100 százalékban is eltérhetnek az árak. Vegyünk példaként egy kártyafüggetlen Apple iPhone 4-et. Magyarországon jelenleg nettó 200.000 Ft-ot kell fizetnünk érte, az Egyesült Királyságban 135.000 Ft-ot, az Egyesült Államokban pedig csak 100.000 Ft-ot. Ezeket a különbségeket az amerikai dollár árfolyamcsökkenése generálhatja, mely szakértők szerint még huzamosabb ideig fennállhat.

Hol érdemes vásárolni?

Az összehasonlítás egyértelmű győztese a csökkenő dollárárfolyamnak és az online boltok közötti erős versenynek köszönhetően az Egyesült Államok. Az összehasonlított termékek akár több tíz százalékkal olcsóbban kaphatóak Amerikában, mint Magyarországon. A jelenlegi alacsony dollárárfolyam miatt sok termék ára verhetetlen, még a szállítási és vámköltségek hozzáadásával együtt is megéri innen vásárolni. Például, egy Nikon Coolpix S3000 nettó 12.998 forintba kerül Magyarországon, amely több mint kétszerese az amerikai árnak (nettó 6.046 forintnak felel meg). Az Apple iPod Touch ára szintén nagyon vonzó: egy 8 GB memóriával szerelt modell az Egyesült Államokban körülbelül nettó 34.000 forintnak megfelelő dollárba kerül, Magyarországon pedig közel nettó 60.000 forint.

 

 



A legkisebb árkülönbségek az Egyéb kategóriában találhatóak (lásd az alábbi táblázatot). A magyar kereskedők kifejezetten sikeresek a világpiacon, köztük is főképpen a különleges piaci igényeket kielégítő vállalkozások. Példaként néhányan a legnagyobb eladók közül: az online fordítási szolgáltatást kínáló Kilgray, az online kutyakereskedő, Euro Puppy és a multimédiás játékértékesítő MuleFactory.

Teljes körű vásárlóvédelem

A vásárlók leginkább attól tartanak, amikor külföldről vásárolnak, hogy az eladók nem megbízhatóak. Ezért a PayPal különböző biztonsági megoldásokat kínál, mint például a felhasználók PayPal fiókjából indított jogosulatlan tranzakciók elleni védelem, illetve a Megoldásközponthoz való hozzáférés, ahol a tranzakciókkal kapcsolatos problémákat mediátorok segítenek megoldani.

A közelmúltban a PayPal vásárlóvédelmi programot indított, amelynek segítségével azok a vásárlók, akik PayPal használatával fizettek, probléma esetén a tranzakció teljes összegének visszatérítésére számíthatnak, függetlenül annak értékétől.
 
A PayPal fizetési rendszer mind magánszemélyek, mind pedig üzleti ügyfeleink számára lehetővé teszi, hogy könnyen és biztonságosan fogadhassanak és küldhessenek pénzt.  A rendszer 190 országban érhető el, 25 különböző valutában, (többek között lengyel zlotyiban, euróban, amerikai dollárban, angol fontban, kanadai és ausztrál dollárban és japán jenben). A PayPal segítségével így bárki kényelmesen vásárolhat és adhat el termékeket határon túli tranzakciókban is.

PayPal fiók nyitásához csak a felhasználó lakcímére és email címére van szükség. Az egyenleg Visa vagy Master jelzésű bank- vagy hitelkártyával tölthető fel, közvetlen banki átutalással. A regisztráció csak néhány percet vesz igénybe. A PayPal-lel a vásárlóknak nem kell ismételten megadniuk az eladók számlaadatait, szállítási címeit vagy a tranzakcióadatokat – a fizetési folyamat mindössze három kattintással elintézhető. További részleteket a www.paypal.hu oldalon találnak az érdeklődők.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.