Hirdetés

Majdnem bezsebelték aprópénzért az Apple-t



|

Egy hajszál híján majdnem a General Electric kezébe került a cég 1996-ban.

Hirdetés

Egyetlen apró bólintás hiányzott ahhoz még 1996-ban, hogy a General Electric felvásárolja az Apple-t, mindössze 2 milliárd dollárért. 

Hirdetés

A történetet most az NBC egyik korábbi ügyvezetője, Bob Wright árulta el. Akkoriban az NBC a General Electric tulajdona volt, a GE-t pedig Jack Welch vezette. 

1996-ban az Apple rettentően nehéz helyzetben volt, a tőzsdei árfolyama pedig 20 dolláron alakult. Az almás vállalat akkori ügyvezetője, Michael Spindler szó szerint könyörgött a GE-nek, hogy vegyék meg az Apple-t. A cég semmire nem tudott elég gyorsan reagálni, az elemzők pedig még jobban megnehezítették a dolgát. 

Végül az almás cégnek egészen más sors jutott. Miután az Apple megvette a NeXT-et, Steve Jobs visszatért az általa is alapított vállalathoz, és végül megszületett a színes iMac, az iPod, az iPhone és az iPad. 

Az Apple piaci értéke ma 607 milliárd dollár, több mint a duplája a GE 296 milliárdjának. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.