Hirdetés

Makacs Office telepítő



|

Hirdetés

Sajnos egy programhiba miatt a korábbi állapotra kellett visszaállítani gépemet, és az egyetlen elérhető mentés a telepítést megelőzően készült. Ezután a Word érdekesen kezdett el működni, és az Outlook is a telepítőkészletet kérte. Hiába próbáltam a javítócsomagot újra feltenni vagy az Office-t helyreállítani, letörölni, egyik művelet sem járt sikerrel, hanem ismeretlen fájlokra hivatkozva leállt.A telepítési problémát egy sérült rendszerleíró bejegyzés okozza. A telepítő megvizsgálja az ebben található adatokat és beállításokat, majd ez alapján dönt a csomag futtatásáról. A javítócsomag újratelepítése azért nem sikerült, mert valószínűleg már az előzőleg létrehozott visszaállítási pont előtt elkészült a bejegyzés a szervizcsomag meglétéről. Elképzelhető, hogy emiatt az eredeti telepítő sem tud javítást vagy újratelepítést elvégezni. Ezért ilyenkor érdemes egy kicsit drasztikusabb módszerekhez nyúlnunk.

Első lépésben keressük meg a Program Files könyvtáron belül a Microsoft Office mappát, és töröljük ki. Ezután nyissuk meg a rendszerleíró adatbázist (a Start menüben a Futtatás ablakba a regedit parancsot beírva), majd keressük meg és töröljük ki a HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Office kulcsot. Nem kell aggódni, a személyes beállítások megmaradnak, azokat ugyanis a program máshol tárolja! Ezzel megtisztítottuk a főbb alkotóelemektől az Office-t, így nem fognak keveredni a régi és új állományok, valamint beállítások.

Ezek után nyissuk meg a rendszerleíró adatbázisban a HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Classes Installer Products kulcsot. Látszólag értelmetlen karakterekből álló listát kapunk, amelyek azonban bizonyos programok bejegyzéseit rejtik. Töröljük ki az E0401109 kezdetűt, amelyet a Microsoft Office hozott létre - a jobb oldali ablakban a ProductName bejegyzés is segíthet a tájékozódásban. Fontos, hogy a megfelelő kulcsot távolítsuk el, ellenkező esetben zavar keletkezhet más programok működésében!

A művelet végén zárjuk be a rendszerleíró adatbázist, majd telepítsük az Office-t és javítócsomagját. Első indításkor korábbi személyes beállításaink fogadnak minket, ezek megőrződtek az előző telepítés óta.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.