Hirdetés

Makacs társítás



|

Hirdetés

Hogyan tudnám ezt megszüntetni, és ismét a Jegyzettömböt alapértelmezetté tenni?A Windows XP egyik előnye a régebbi Windows változatokkal szemben, hogy a fájltársítást nagyon rugalmasan kezeli. Míg a korábbi rendszereknél a társító ablakban különböző bűvész trükkökkel lehetett visszaállítani az előző állapotot, addig az XP alatt több módszer is kínálkozik. Az egyik legkönnyebb mód, ha a fájlon a jobb egérgombbal kattintunk, majd a Társítás csoportból kiválasztjuk a megfelelő programot. Ha a listában nem találjuk meg a kívánt szerkesztőt, akkor a menü legalján lévő Program választása pontra kattintsunk. A megjelent ablakban kedvünkre válogathatunk az eddig is látott Ajánlott programok, és az Egyéb programok közül, vagy tallózhatunk újabbak után a merevlemezen. Ha az általunk kiválasztott szoftvert a jövőben alapértelmezettként szeretnénk használni, akkor jelöljük be a panel alján lévő opciót.

A fájltársítás listájának törlése már közel nem ilyen egyszerű, ugyanis a rendszerleíró adatbázisban kell módosítanunk pár értéket. Az adatbázis megnyitása után (Start menü --> Futtatás --> regedit --> [Enter]) keressük meg és nyissuk ki az alábbi ágat: HKEY_CURRENT_USER - Software - Microsoft - Windows - CurrentVersion - Explorer - FileExts.




A rendszer által ismert kiterjesztések sorakoznak itt ábécé sorrendben. Keressük meg például a .jpg kulcsot és nyissuk le. Az OpenWithList kulcs jobb oldalt megjelenő listájában azok a programok vannak felsorolva, amelyekkel meg tudjuk nyitni a JPG formátumú képeket. A legutolsó érték az MRUList, amely figyeli a felette lévő értékeket megnyitásuk szerint.

Tehát ha törlünk egy bejegyzést ezek közül, akkor az MRUList is módosulni fog. Sajnos egyes programok (például a Paint vagy a Windows képmegjelenítője) nagyon makacsak, így ezt a listát nem minden esetben tudjuk teljesen kitakarítani.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.