Hirdetés

Mappák hátterének megváltoztatása



|

Hirdetés

Hogyan tehetném ismét színesebbé könyvtáraimat?Ismét egy olyan kiegészítő, amely az újítás áldozata lett. Talán nem sokan használták, de lehet, hogy más ok van e döntés hátterében. Ha mégis színesíteni szeretnénk mappáink hátterét, akkor három lehetőségünk van:

1. Kézzel módosítjuk a mappában lévő desktop.ini állományt. Ezt a módszert a sok gépelés miatt nem ajánljuk, ennél kényelmesebb lehetőségeket is igénybe vehetünk.

2. A régebbi verziójú Windowsokból kimásoljuk az ieshwiz.exe nevű állományt, majd ahol módosítani szeretnénk a hátteret, ott lefuttatjuk. Könnyebb megoldás, ha egyből a Windows könyvtárba helyezzük, és utána gyorsmenüből hívjuk elő. Ehhez a rendszerleíró adatbázisban keressük meg a HKEY_CLASSES_ROOT Directory Shell ágat, ezen belül hozzuk létre a Mappa testreszabása nevűt, majd ezen belül egy Command ágat is. Az (Alapértelmezett) kulcs értékének az Ishwiz.exe %1 paramétert adjuk meg. Ezután, ha a könyvtárfán a jobb egérgombbal kattintunk egy mappára, akkor a listán megjelenik az általunk megadott név, és indíthatjuk a varázslót.

3. A harmadik megoldás egy más cég által írt program használata. A legmegfelelőbb erre a célra a Sodabush Windowpaper XP, ahol elég kiválasztanunk az átalakítandó mappát, a háttérképet, és máris kész a kívánt tapéta. A programot ingyen letölthetjük a www.sodabush.com oldalról, de lemezmellékletünkön is megtalálható. Telepítés után a mappák gyorsmenüibe is beépül, így sokkal könnyebben tudjuk majd használni.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.