Hirdetés

Snowden már 2009-ben is gyanús volt



|

A CIA-s felmondása előtt figyelmeztetést csatoltak az aktájához.

Hirdetés

Az Egyesült Államok utóbbi években látott egyik legnagyobb nemzetközi politikai viharát kirobbantott Edward Snowden az eddig sejtettnél érdekesebb figura, ugyanis The New York Times beszámolója szerint három évig Genfben is dolgozott informatikusként a CIA (Központi Hírszerző Ügynökség) alkalmazásában.

Hirdetés


Összesen hat megbízható forrás állítása szerint a férfi 2009-ben mondott fel, azonban röviddel a távozása előtt a felettese figyelmeztetést csatolt az aktájához, miszerint megváltozott a viselkedése és munkájának minősége, plusz látszólag titkosított információkhoz próbált hozzáférni, így javasolta a hazaküldését.


A cikk megjelenése után a CIA tagadta a figyelmeztetést tartalmazó jelentés iktatását, ám a Times forrásai részben azért is kérték a nevük elhallgatását, mert az ezek szerint hivatalosan nem is létező dokumentum a Snowden elleni nyomozás részét képezi. Az informátorok a bűnmegelőzésben, a hírszerzésben és Kongresszusban dolgoznak, közvetlen tudomásuk van a papír létezéséről.


Az egyik forrás szerint a belső kommunikációs protokoll hibáiból fakadóan nem juthatott el az NSA-hez a dokumentum, amely fényében a Booz Allan és NSA talán jobban meggondolták volna, hogy milyen engedélyeket érdemes adni a jelenleg Oroszországban bujkáló férfinek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.