Hirdetés

Már 4K felbontásban is streamel a Netflix



|

A vállalat legalább 20 megabites netet ajánlj az igénybevételéhez.

Hirdetés

Kedden az előzetes ígéretének megfelelően a Netflix belépett az Ultra HD érába, azaz immáron 4K-s felbontásban is képes streamelni a tartalmakat. Sejthetően egyelőre kevés mozgókép érhető el ilyen minőségben, a House of Cards második évadján felül csak néhány dokumentumfilm képezi az aktuális kínálatot. A vállalat 2014-es saját műsorai már 4K-ban lesznek rögzítve.
 

Hirdetés


Mindez egyelőre nem hatalmas probléma, hiszen az Ultra HD felbontású tartalmakhoz megfelelő televíziókra is szükség van: nem csak a kijelzőjüknek kell 3840×2160 pixelesnek lennie, de a készülékeknek támogatniuk kell a H.265 (HEVC) videoformátum dekódolását is. Ezen túlmenően a Netflix szerint legalább 20 megabites letöltési sebességű internetkapcsolat kell a magas felbontású tartalmak akadásmentes megtekintéséhez, maga a videostream olyan 15 Mbps sávszélességet igényel.


A pletykák szerint az Európában terjeszkedni kívánó Netflix talán még idén megérkezhet Magyarországra is, bár az eltökélt hazai felhasználók kerülőutak segítségével ettől függetlenül régóta használhatják a szolgáltatást.


(Forrás: TechHive)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.