Hirdetés

Már a Facebookon sem szidhatják a kormányt a vietnámiak



|

Vietnámban egy új törvény értelmében szigorúan tilos a kormány kritizálása a közösségi oldalakon. Aki mégis megteszi, 5000 dolláros bírságot kaphat.

Hirdetés

Kínához hasonlóan Vietnám is mindent elkövet annak érdekében, hogy ellenőrzése alá vonja az internetes orgánumokat. A Reuters jelentése szerint egy e héten kihirdetett törvény értelmében ezentúl tilos lesz a kormány kritizálása a közösségi oldalakon. Aki megszegi a szigorú regulát, az 100 millió dongos (cca. 4740 dolláros) büntetésre számíthat. Az ázsiai országban 185 dollár a havi átlagjövedelem – így a kormány joggal bízhat abban, hogy a nagy összegű bírság elrettenti a felhasználókat attól, hogy szabadon kinyilvánítsák véleményüket az interneten.

Hirdetés

A vietnámi kormány tisztviselői évek óta azon ügyködnek, hogy az internetes oldalakra is kiterjesszék a helyi sajtót gúzsba kötő cenzúrát. A kommunista rezsim több tucat bloggert börtönzött be az idén; egyre nagyobb elánnal üldözik azokat, akik bírálni merik a politikájukat.

A kormány szeptemberben egy rendkívül homályosan megfogalmazott törvényben gyakorlatilag megtiltotta az internetezőknek, hogy híreket jelentessenek meg blogokon vagy a közösségi oldalakon; a jogszabály értelmében a felhasználók csak „személyes információk közlésére és megosztására” használhatják a Facebookot, a a Twittert és a hasonló oldalakat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.