Hirdetés

Már a jövő héten tőzsdére megy az Alibaba



|

Szeptember 8-ára várható az első nyilvános részvénykibocsátás.

Hirdetés

A The Wall Street Journal beszámolója alapján a jövő hétre várható az Alibaba tőzsdére lépése Amerikában. A tervek szerint az első nyilvános részvénykibocsátásra (IPO) már szeptember 8-án lehet számítani, a kereskedés pedig szeptember 18-án indulhat meg. 

Hirdetés

Az IPO értéke akár 20 milliárd dollárig is felkúszhat, ami még a Facebook két évvel ezelőtti, 16 milliárdos összegén is túltenne. Mindennek a legjobban persze a Yahoo örülhet, amely 22,6 százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben. 

Az Alibaba a New York-i részvénytőzsdén BABA kódnév alatt tűnik majd fel, és bár Amerikában egyelőre nem jelentős vállalat, a tőzsdei jelenlét ezen sokat változtathat. Jack Ma, az Alibaba alapítója elvégre a világ legnagyobb e-kereskedelmi hálózatát építette fel a világon, és a fizetési, média-, valamint a felhős szolgáltatásokban is benne van. A március 31-én véget ért pénzügyi évükben 50 százalékos javulás mellett 8,45 milliárd dolláros árbevételük volt, a nyereségük pedig megtriplázódott egy év alatt, 3,75 milliárdra. A cég igazgatótanácsában Jack Ma mellett a SoftBank ügyvezetője, Masayoshi Son, illetve a Yahoo társalapítója, Jerry Yang is ott lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.