Hirdetés

Már a Microsoftot is aggasztják a kormányzati adatkérések



|

Másfél év alatt 2600 embert figyeltek meg, a redmondiak felhasználóikat féltik.

Hirdetés

Jó ideje zajlik a Microsoft és az amerikai kormány harca a felhasználók adatainak védelmével kapcsolatban. Csak az elmúlt 18 hónapban 2600 hivatalos adatbekérés érkezett hozzájuk, ezek kétharmada ráadásul lejárati dátum nélkül. Az érintett személyek vagy vállalatok így sohasem tudhatják meg, hogy megfigyelték őket, ami a redmondiak szerint több problémát is felvet.

Hirdetés

A Microsoft ezért ismét beperelte a kormányt, mert szerintük visszaélnek azzal, hogy egyre jobban terjed a felhőalapú adattárolás, megkerülve a hatósági zaklatás megelőzését biztosító negyedik alkotmánymódosítást. Úgy vélik, a "szájkosártörvénynek" is csúfolt passzus sérti az első cikkelyt is, mert megakadályozza, hogy a megfigyelés tényéről tájékoztassák felhasználóikat.

Hangsúlyozták, hogy törvényi kötelességüknek megfelelően minden esetben eleget tettek a hatósági adatkéréseknek, ám aggasztónak találják, hogy egyre többször nyúlnak a végdátum nélküli megfigyelés eszközéhez. A Microsoftnak ez a negyedik pere az Amerikai Egyesült Államok kormánya ellen, céljuk, hogy az elektronikus kommunikáció védelméről szóló törvényt három alappillér, az átláthatóság, a digitális semlegesség és a szükségszerűség szellemében módosítsa a kongresszus.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.