Hirdetés

Már beszélhetünk is a Chrome-hoz



|

Számos fontos újítás került a webböngésző legújabb főverziójába.

Hirdetés

Röviddel a Firefox 19 megjelenése után a Chrome-ot preferálók is frissíthetik a böngészőjüket, hiszen a Google nemrég elérhetővé tette a 25-ös főverziót. A szoftver leglátványosabb újdonságát a Web Speech API támogatása jelenti, amellyel lehetőség nyílik hangvezérlés webhelyeken való alkalmazására, noha az nem teljesen világos, hogy a portálok fejlesztői használhatják-e a keresőcég saját szerveroldali hangfelismerő rendszerét a portáljaikba való implementálásakor.


Nem elhanyagolható, hogy a Chrome 25 már nem hajlandó a felhasználó jóváhagyása nélkül kiegészítőket futtatni, így például nem indulhatnak csak úgy el a számítógépre telepített programokkal érkező, tipikusan kéretlen pluginek. A böngésző apróbb újításai közül kiemelendő a HTML5 idő / dátum beviteli mezőinek jobb támogatása, plusz a továbbfejlesztett WebGL hibakezelés.


A Google programozói összesen 22 biztonsági sebezhetőséget foltoztak be a Chrome 25-ben, ezek közül 9 komoly, 8 közepes, 5 pedig csekély kockázatot jelentett. A cég 3500 dollárt osztogatott szét a magas prioritást kapott réseket jelentők közt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.