Hirdetés

Már Bitcoint is vált a Microsoft



|

A Bing naprakészen tájékoztat a Bitcoin aktuális árfolyamáról.

Hirdetés

A Microsoft az Apple-lel ellentétben úgy tűnik, nem akarja mindenáron szabotálni a Bitcoint. Míg a cupertinóiak blokkolják a Bitcoin-küldésre- és fogadásra alkalmas appokat, addig a redmondiak lehetővé tették, hogy a Bing segítségével is kövessük a digitálus valuta aktuális árfolyamát

Hirdetés

Az átváltást több mint 50 valuta között egyszerű kifejezésekkel lehet elvégezni a címsorba gépelve (például bitcoin to 100 euros). A számolást a háttérben a Bitcoin-kereskedelemre alkalmas Coinbase digitális tárcának és a  Microsoft velük kötött megállapodásának köszönhetjük. 

Sajnos első körben csak az amerikai, az ausztrál, a brit és az indiai felhasználók kapják meg a Bing új funkcióját, de a többi régióban is hamarosan használható lesz az átváltás. Az árfolyam pontos követése egyébként elég fontos a Bitcoinnál: a 2009-ben debütált digitális pénznek gyakran változik az értéke. Míg tavaly év elején 1500 százalékkal nőtt, addig bizonyos időszakokban 60 százalékkal csökkent. A tavaly decemberi 1000 dolláros rekord után most nagyjából 580 dolláron áll egy Bitcoin (az Mt. Gox alapján). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.