Hirdetés

Már él az első nem latin domain név



|

Működik az első nem latin domain névvel ellátott oldal, azonban a cím némi gondot okoz a böngészőknek.

Hirdetés

Az ICANN már tavaly ősszel úgy határozott, hogy engedélyezi a nem latin karakterekből álló domain nevek használatát, azonban mostanáig kellett várni, hogy elinduljon az első olyan oldal, amely ezt a lehetőséget ki is használja.

 

Az új weblap, amit meglátogathatunk, a http://موقع.وزارة-الأتصالات.مصر/, aminek kiejtéséhez szükséges némi arab nyelvtudás, szerencsére ahhoz viszont nem; hogy rányomjunk, és megnézzük a tartalmát.

 

A böngészőprogramok számára is újdonságot jelent, hogy a domain név nem latin, ugyanis miután megnyitjuk a weboldalt, a http://xn--4gbrim.xn----rmckbbajlc6dj7bxne2c.xn--wgbh1c/ URL-címmel találkozunk.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.