Hirdetés

Már fél milliárd csiripelő - melyik a legaktívabb Twitter ország?



|

Elérte a félmilliárdot a Twitter felhasználók száma az oldal jelentése szerint, de ez csak hozzávetőleges adat, mivel rengeteg bot és spamküldő felhasználó is akad a rendszerben. Vajon melyik országban csiripelnek a legtöbbet?

Hirdetés

A Twitter népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, elég csak arra gondolni, hogy a napokban már az olimpia tévés közvetítését is veszélyeztette a sok csiripelő sportrajongó. A már Anonymous hackerek által is betámadott mikroblog oldal nemrég elérte az 500 millió regisztrált felhasználót. Ráadásul az aktivitás terén sem lehet okuk panasztra: 2011 szeptemberében 100 millió aktív csiripelő volt, 50 millió napi bejegyzéssel, ez a szám 2012 májusára már 140 millióra emelkedett.



És ki a legaktívabb? Kb. 141,8 millió felhasználóval az Egyesült Államok vezeti a listát, a második helyen Brazília áll a maga 41,2 millió bloggerével, Japánban csupán 35 millióan szeretik rövid mondatokban megosztani véleményüket a világgal. A Semiocast jelentése szerint világszerte 360 millió (!) Twitter fiók passzív, vagy csak spamküldő robotként üzemel. A valós csiripelők között Jakarta város lakói a legaktívabbak, őket követi Tokió és London (utóbbi most sokat emelkedett az olimpia miatt).

Ha a több százmillió ember idővel véletlenül úgy érzi, hogy túlságosan függővé vált a közösségi oldalaktól, a PC World nekik is tud segíteni egy leszokást segítő programmal. Majd kirakjuk Twitterre is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.