Hirdetés

Már gyártásban a duplarétegű Blu-ray lemez



|

Hirdetés

Egyelőre csak a média próba-gyártása kezdődött meg, a tömeges előállításra még jó ideig várni kell. Állítólag csak kisebb módosításokra volt szükség a meglévő gyártósorok esetében.

Az egyrétegű lemezek 25, míg a duplarétegű változatok 50 gigabájt adatot képesek tárolni egy ugyanakkora méretű korongon, mint a jelenleg használt DVD-k, amikből a kétrétegű változatok egyébként nagyjából 8,5 gigabájtot képesek tárolni.

A két rivális újgenerációs optikai tároló formátum között zajló harc valószínűleg a hónap végén új fordulatot vehet. A HD-DVD-t támogató Toshiba ugyanis akkortájt fogja kereskedelmi forgalomba bocsátani első ilyen lemezeket olvasó asztali lejátszóját Japánban, majd azt követően jövő év elején Amerikában is. A Blu-rayhez képest kisebb tárolókapacitással rendelkezik (az egyrétegű 15, a kétrétegű 30 gigabájtot képes tárolni), azonban a HD-DVD lemezek előállítása jóval olcsóbb és egyszerűbb, mivel a jelenleg használt DVD technológián alapul.

A lemezgyártók legfrissebb jelentése szerint a HD-DVD gyártósorokon elkészült lemezek hibaaránya 10%, míg a BRD-k esetében ez a szám 20% (vagyis kétszer annyi hibás lemez készül).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.