Hirdetés

Már Kína is sürgős válaszokat vár Amerikától



|

A Huawei elleni kémkedés meglehetősen érzékenyen érintette a kínai kormányt.

Hirdetés

A hírek szerint meglehetősen érzékenyen érintette Kínát az a jelentés, amely szerint az NSA behatolt a Huawei szervereire, és a cég mellett az országban mást is megfigyelt. Hong Lei, a kínai külügyminisztérium szóvivője aggodalmának adott hangot a kémkedések hírével kapcsolatban. 

Hirdetés

A hivatalos álláspont szerint a kínai kormány tiszta és átlátható magyarázatot követel Amerikától a legutóbbi fejleményekkel kapcsolatban. A kínaiak reakciójára azután került sor, hogy a The New York Times és a Der Spiegel a hétvégén megszellőztették, miszerint az NSA betört a Huawei főhadiszállásán lévő szerverekre, majd a cég és a kormány vezetőit figyelte. 

Az állításokat Edward Snowden természetesen titkosított NSA-dokumentumokkal is alátámasztotta. Mivel Kína és Amerika már hosszú évek óta cyberháborút vívnak egymással szemben, ezért kicsit sem meglepő, hogy Amerikát érdekelte a kínai vezetés, és, hogy az utóbbi ezt nem vette jó néven. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.