Hirdetés

Már nem béta a Gmail és a Google Docs!



|

Hosszú évek után tényleg kilép a béta fázisból a Google két fontos szolgáltatása.

Hirdetés

...és igen, hosszú évek után végre lekerül a lassan már mindenki által megszokott és elfogadott "béta" jelző a Gmail és a Google Docs neve mellől. A bejelentést a Google a hivatalos blogján tette meg, ahol azt is elárulták, hogy világszerte jelenleg 1,75 millió vállalat használja a Google alkalmazásokat, és akkor még nem is beszéltünk a magánszemélyekről. Hogy miért emelték ki külön a vállalatokat?


Nos, őket annyiban érinti komolyan a béta jelző elhagyása, hogy hamarosan fizetőssé válhat a szolgáltatás - ez természetesen a privát fiókokat nem érinti. A Google reményei szerint bedolgozták már magukat annyira a vállalati szférába, hogy ne okozzon gondot a fizetőssé válás, amely jelenleg a Gmail, a Docs és a Calendar funkciókat „veszélyezteti".

gmaillogo.jpg
A Google levelező szolgáltatása 2004-ben indult el és hatalmas felzúdulást keltett a versenytársak körében, hiszen addig mindenki csak néhány, vagy néhány tíz megabájtos tárhelyet biztosított, ám a Google rögtön 1 gigabájttal indított, és a folyamatosan növekvő tárhely manapság 7,3 gigabájtnál tart fiókonként. A Google Docs - amely a keresőóriás irodai szoftvercsomagja - is ingyenes volt eddig, mindössze néhány plusz szolgáltatásért kellett fizetni. A Docs-ban eddig ingyen volt elérhető mindenki számára a szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentáció készítő is. Azt nem tudni, hogy a Google Mail és Docs, valamint a Calendar és a Talk szolgáltatásai miért voltak éveken át béta állapotban és milyen oknál fogva léptek pont most ki ebből a státuszból, ám valószínűleg arról van szó, hogy a Google szerint a béta szó eltűnése vonzani fogja az eddig hezitáló vállalatokat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.