Hirdetés

Márkanév védelmi per a Google ellen



|

Hirdetés

Az American Blind & Wallpaper Factory pert indított a Google, illetve a technológiáját használó Netscape és Ask Jeeves ellen, mert a kulcsszavas kereső technológia piaci riválisait segíti - mert amikor a Google felhasználó beírja a keresőbe, hogy „American Blind”, a cégen kívül más árnyékoló cég webhelyét is kilistázza a keresés eredményében. A cégek között a vita már jó egy éve tart, mi abban csúcsosodott, hogy a Google tavaly november végén pert indított a cég ellen, hogy a bíróság mondja ki: az „American” vagy a „Blind” jelzőként vagy köznévként nem élvezhet márkanévi védelmet.

Veszélyesebb az American Blind ellenkeresete, amely azt kéri, hogy a bíróság tiltsa el a Google-t márkanevének a kulcsszó-alapú hirdetésekben történő felhasználásától. Ha a bíróság helyt adna a keresetnek, számos más cég, amely köznevet használ cégnévként (General Motors, National Car Rental, stb.), hasonló perek sorát indíthatja a Google ellen, ami beláthatatlan következményekkel járna a kulcsszavas kereső technológiára és a márkanevek használatára az interneten.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.