Hirdetés

Másfél millióan töltötték le a Sasser eltávolítót



|

Hirdetés

A szám azt mutatja, hogy sokkal több gép fertőződött el, mint a legtöbb biztonsági cég becsülte. De ez a szám sokkal magasabb is lehet, ha azt is számításba vesszük, hogy hány hálózat fertőződhetett meg. A Sassernek keddig legalább négy variánsa - A, B, C és D - bukkant föl. A féreg annyiban hasonlít a korábbi Blasterhez, hogy a fertőzéshez nem kell e-mailt megnyitni, elég csupán annyi, hogy a sebezhető gép a 445-ös porton keresztül kapcsolódjon az internetre.

A SANS Intézet Internet Storm Centere (ISC) a hozzá befutó jelzések alapján „több százezer fertőzésről” beszélt. Más becslések viszont többnyire úgy készültek, hogy az internetről készült pillanatfelvételek (biztonsági statisztikák a hálózatokon elhelyezett behatolás érzékelők adatai alapján) adatait extrapolálták. A közzétett jelentések olyan szélsőségek között mozogtak, mint az Akamai 500-700 ezres becslése, és a Symantec 10 ezres nagyságrendje.

A takarító szoftver iránti tömeges érdeklődés miatt nagy volt a forgalom a Windows Update webhelyen, ami ideiglenes forgalomlassuláshoz vezetett, ám kedd délután a hely megfelelően működött, közölte a cég szóvivője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.