Hirdetés

Masszív kibertámadás bénította meg a kínai weboldalakat



|

A kínai kormány szerint az ismeretlen hackerek minden idők legnagyobb túlterheléses támadását indították a helyi weboldalak ellen.

Hirdetés

A .cn végződésű domaineket kezelő Kínai Internethálózati Információs Központ jelentése szerint vasárnap hajnalban sosem tapasztalt méretű túlterheléses (Denial of Dervice, DoS) támadást indítottak a kínai internetes oldalak ellen. Az akció rengeteg oldalt elérhetetlenné tett; a szolgáltatást csak hosszabb idő alatt sikerült helyreállítani.

A hivatal elnézést kért a felhasználóktól a kimaradásért, de nem közölt információkat azzal kapcsolatba, hogy ki és miért indíthatta a DoS-támadást. A CloudFlare tartalomszolgáltató hálózat vezérigazgatója a Wall Street Journal-nek adott interjújában azt mondta, a kérdéses időben 32 százalékos visszaesést tapasztaltak az általuk hosztolt kínai domainek forgalmában.

Kínai hackerek tavaly számos, nagy visszhangot kiváltó kibertámadást indítottak különféle külföldi – elsősorban amerikai – célpontok ellen; szakemberek szerint a hadsereg jól képzett számítógépes szakemberek egész hadosztályait képezhette ki az elmúlt években.

Hirdetés

Matthew Prince, a CloudFlare CEO-ja szerint egyelőre nem tudni, hogy az országon belülről vagy azon kívülről indították-e a vasárnapi támadást, és az sem biztos, hogy komoly technológiai háttér kellett az akció lebonyolításához. „Nem feltétlenül helyes arra következtetni, hogy a támadók ebben az esetben komoly technikai tudással és erőforrásokkal rendelkeztek – mondta Prince. – Még az is lehet, hogy egyetlen személy állt az akció mögött.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.