Hirdetés

MasterCard: Rádióchipek a bankkártyákon



|

Hirdetés



Ruth Ann Marshall, a cég amerikai elnöke egy hétfői konferencián elmondta, hogy a Citibank, HSBC and Key Bank pénzintézetek egyaránt kínálnak majd olyan bankkártyákat, amelyek egy különleges rádióchippel rendelkeznek. Ennek köszönhetően a vásárlóknak elég lesz elhúzni a levegőben az érzékelők előtt a kártyát, ha fizetni akarnak vele. Nem lesz szükség azt átadni a pénztárosnak és semmiféle fizikai kontaktus nem jön létre az leolvasó és a kártya között.


Marshall szerint ez a módszer jóval egyszerűbb és gyorsabb a készpénzes fizetésnél, sőt az eddig bevált kártyalehúzós módszernél is. Terveik szerint ez lesz az a termékük, amivel a konkurrens Visa elé tud kerülni a piaci versenyben. A MasterCard több mint ezer bankkal áll kapcsolatban világszerte, de újabban a mobiltelefon gyártókkal is tárgyalásokat folytat. Erről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a mobilokat is vásárlóeszközzé kívánják tenni. Hogy ezt miképp képzelik el, egyelőre nem tisztázott, de Marshall szerint Amerikában már folynak a tesztelések.

Egyesek azonban már előre félnek az új technológiáktól. A rádiós technológiát ugyanis legalább olyan egyszerűen lehet kijátszani, mint a mágnesest, amit a kártyák jelenleg is alkalmaznak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.