Hirdetés

Még az idén elindul Dotcom zeneszolgáltatása



|

A Megabox-on keresztül a zenészek közvetlenül a rajongóknak adhatják el a műveiket, megkerülve Hollywoodot.

Hirdetés

A volt Megaupload alapítója, Kim Dotcom arra készül, hogy az új zenei szolgáltatását, a Megabox-ot még az idei évben elindítsa. A Megabox a tervek szerint lehetővé teszi a zenészek számára, hogy közvetlenül a rajongóknak adják el a műveiket.

 

A Universal Music Group számára ez természetesen nem túl jó hír, Dotcom egyik korábbi állítása szerint ugyanis így a zenészek a bevételük 90 százalékát tarthatják meg. A Megabox ráadásul még akkor is fizet, ha a zenéket ingyen tölthetik le a felhasználók. Az utóbbi, Megakey névre keresztelt megoldást már több millió emberrel tesztelték, és állítólag működik - a Megabox várhatóan exkluzív ajánlatokkal is várja majd a rajongókat, főként olyan együttesektől, akik szeretnének kilépni az elavult üzleti modell árnyékából.

 

Dotcom most ismét Twitter-üzenetben erősítette meg a Megabox idei érkezését. A szolgáltatás első "művésze" egyébiránt pont Dotcom lesz, ugyanis a múlt hónapban kiadott egy számot, amelyben Barack Obamát bírálta.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.