Hirdetés

Még így is az Apple a világ legértékesebb cége



|

40 milliárd dollárt veszített az értékéből az Apple, de még így is világelső.

Hirdetés

Egy nappal azután, hogy az Apple azt jelentette, most először csökkentek éves szinten az iPhone-eladások, a tőzsdén végül jócskán esett a cég árfolyama. 

Hirdetés

A csökkenés mínusz 40 milliárd dollárt jelentett az Apple értékéből, ami meglehetősen nagy piaci reakciónak tűnik egy olyan csökkenésre, amelyet eleve rég megjósoltak. Az Apple ugyanakkor 13 éve először a negyedéves árbevétel csökkenésével is szembesült. 

Igaz, hogy az Apple második pénzügyi negyedévében az 51,2 millió eladott iPhone felülmúlta a Wall Street várakozásait (50,7 millió), de a 641 dolláros átlagos vételár alatta maradt a remélt 658 dolláros összegnek. Szintén bántotta az elemzőket az, hogy Kínában 26 százalékot zuhantak az összesített eladások. 

Tim Cook, a vállalat ügyvezetője szerint ez is elmúlik, ami arra utal, hogy az Apple szerint a csökkenés csak átmeneti. 

Hozzá kell tenni, hogy az értékelés csökkenése ellenére még mindig az Apple a világ legértékesebb cége. Ehhez persze az is kellett részben, hogy a második legértékesebb Alphabet értéke szintén essen 5 százalékot a beszámolók közzététele után. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.