Hirdetés

Még mindig olcsó könyveket akar az Amazon



|

Az Amazon ezúttal az olvasókat fordítaná a Hachette kiadó ellen.

Hirdetés

Az Amazon és a Hachette kiadó hónapok óta csatáznak egymással: az Amazon 10 dolláros vagy az alatti e-könyveket akar, a Hachette jóval magasabb vételárakat követel, de nem adna nagyobb részesedést. A kereskedőóriás mindenesetre érdekes lépést tett: az írókat és az olvasókat kéri arra, hogy gyakoroljanak nyomást a kiadó ügyvezetőjére

Hirdetés

Az Amazon egy olyan levelet tett közzé online, amelyben ismét elmagyarázza, miért kell, hogy olcsóbbak legyenek az e-könyvek. Arra kérik az embereket, hogy írjanak a Hachette ügyvezetőjének: fogadja el az Amazon ajánlatát. Azt is mondták, hogy fejezzék be a kemény munkát a könyvek túlárazásával kapcsolatban, illetve ne használják az íróikat kifogásként. Természetesen az ügyvezető e-mail címét is közzétették, és szóltak a Kindle Directben résztvevő íróknak is hírlevélben. 

A két óriás botránya egyelőre csak az amerikai vásárlókat érintette, de az ágazatban sokan attól félnek, hogy az Amazon - amely a könyvpiac harmadát, az e-könyvpiac több mint felét birtokolja - ezentúl nagyon egyoldalú megállapodásokat köthet. Júliusban közel 900 író, köztük Stephen King levélben tiltakozott a stratégia ellen. Az Amazon állítólag három, egyből visszautasított ajánlatot is tett a kiadónak. Az egyikben minden elektronikus árbevételt az íróknak adtak volna, a másikban maradt a 30 százalékos részesedésük, ha az e-könyv-árakat a Hachette 9,99, 12,99 és 14,99 dollárra mérsékli - a kiadónak egyik sem tetszett. 

 

Fotó: Wired

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.