Hirdetés

Még olcsóbb mobilok a fejlődő piacokra



|

Hirdetés

Tom Engibous, a vállalat igazgatótanácsának elnöke az Indiai Mobilszolgáltatók Szövetsége által szervezett rendezvényen, Új-Delhiben mutatta be az újdonságot.

Engibous elmondta, hogy az új chip tervezésének, fejlesztésének és tesztelésének java a Texas Instruments indiai központjában zajlott. A Bangalore városban található létesítmény mintegy 1200 mérnököt foglalkoztat. A félvezetőgyártó az elsők között érkezett Indiába, a bagalore-i kutatás-fejlesztési központ idén ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját.

A TI vezetője rámutatott, hogy a chip felhasználásával az eddigieknél kisebb méretű, kevesebbet fogyasztó és persze olcsóbb belépő szintű, GSM- és GPRS-kompatibilis mobiltelefonok építhetők. A rendezvényen két olyan mobiltelefont is bemutattak, amelyek a Texas Instruments új chipjére épülnek és teljes egészében indiai fejlesztésűek. "A készülékgyártók elektronikai költségeit 30 százalékkal csökkenti" - mondta a TI vezetője, aki szerint már nincs messze az a korszak, amikor a gyártók 20 dollárba, azaz mintegy 4 ezer forintba kerülő mobiltelefonokkal állnak elő.

Az ilyen készülékekre elsősorban az olyan fejlődő piacokon mutatkozik óriási igény, mint Kína, India, Dél-Amerika vagy Kelet-Európa. India a világ egyik leggyorsabban növekedő mobilpiaca, az országban jelenleg mintegy 58 millió embernek van mobilja de az elkövetkező két év során legalább 100 millió új előfizetőre számítanak. Iparági szakértők egybehangzó állítása szerint Indiában talán a világon a legalacsonyabbak a mobil percdíjak, azonban a készülékek magas ára miatt csak kevesen engedhetik meg maguknak a megvásárlásukat. Ezért rendkívül nagy szükség van az eddigieknél még olcsóbb telefonokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.