Hirdetés

Még sok a tennivaló a kalózkodás ellen



|

Hirdetés

Az évente közzétett úgynevezett Special 301 Report dicsérőleg említi, hogy Lengyelország és a Fülöp-szigetek olyan optikai lemez törvényt fogadtak el, amely segíti az optikai média kalózkodás elleni harcot, vagy hogy Románia lépéseket tett, hogy a minisztériumok legitim szoftvereket szerezzenek be, és hogy Libanonban, Malajziában, Lengyelországban és Tajvanon szigorították a szankciókat a kalózok valamint a hamisítók ellen. Az USTR azonban továbbra is „figyelő listán” tart 52 országot, melyet Ukrajna vezet, amely a „legfelháborítóbb módon sérti az amerikai jogtulajdonosok érdekeit”, hogy a hivatal komolyan mérlegeli a szankciók megszavaztatását ellene. A listán szerepel az Európai Unió is, mint olyan térség, ahol nincs biztosítva a szellemi tulajdon kellő védelme, ezen kívül a listán van még Argentína, a Bahamák, Brazília, Egyiptom, Indonézia, Korea, Kuwait, Libanon, Pakisztán, a Fülöp-szigetek, Oroszország, Tajvan és Törökország.

A Nemzetközi Szellemi Tulajdon Szövetség (IIPA) - amely valójában hat amerikai kereskedelmi szövetség koalíciója - dicsérte az USTR jelentését, mert valóban fel kell lépni a piacot „elmocsarasító” hamis CD-k, DVD-k és CD-ROM-ok ellen. Csak a listán szereplő 52 ország kalóztevékenysége évi 10 milliárd dollár veszteséget okoz az USA-nak, amibe nincs beleszámítva az internetes kalózkodás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.