Hirdetés

Meg van osztva meghajtóm?



|

Hirdetés

Pedig ilyet biztos nem tettem, mert szeretném távol tartani gépem a betolakodóktól. Miként lehetséges, hogy már alapértelmezés szerint meg van osztva meghajtóm? Hogyan szüntethetem ezt meg?Az alapértelmezett megosztás már a Windows NT-nél is létezett, valamint a Windows XP Professional kiadásában is megtalálható. Ezt csak a rendszergazdák tudják kihasználni, és mindig látható állapotban van. Ha mégis zavar bennünket a C$ megosztás, kikapcsolására kétféle megoldást is találhatunk:

- Amennyiben a csoportházirend-szerkesztő (Poledit) alkalmazás telepítve van számítógépünkön, akkor azt a Start menüben található Futtatás ablak segítségével indítsuk el, majd nyissuk meg a Local Computer bejegyzést. Ezután a Windows NT Network és a Sharing (Server) megnyitása után távolítsuk el a pipát a Create Hidden Drive Shares (Server) bejegyzés elől. Ezután mentsük el a változtatásokat.

- Ha nem lenne kéznél a Poledit, akkor lépjünk be a rendszerleíró adatbázisba (Start --> Futtatás --> regedit --> "Enter"), és keressük meg a HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services Lanman ServerParameters kulcsot, s ebben az AutoShareServer változót. Ha nincs ilyen, akkor hozzuk létre, és értékét állítsuk nullára, majd lépjünk ki az adatbázisból.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.