Hirdetés

Megadóztatnák a Bitcoint a japánok



|

Bitcoin-adóval orvosolnák a bizonytalanságokat a digitális valuta körül.

Hirdetés

A Reuters értesülései szerint az Mt. Gox okozta felfordulás után a japán kormány úgy döntött, hogy közbelép a Bitcoin történetében, és megpróbálja szabályozni a digitális valutát. A stratégiájuk fő alapelve állítólag az lenne, hogy minden Bitcoin-tranzakciót megadóztatnának. Azt egyelőre senki nem tudja, hogy ezt miként eszközölnék a valóságban. 

Hirdetés

Ezen felül a japánok korlátoznák a Bitcoin használatát a bankoknál és a biztonsági cégeknél is, hogy egyik területen se épülhessen rá komolyabban semmi. Természetesen ezek a törekvések nem olyan meglepőek, annak fényében, hogy az Mt. Gox nemrég csődvédelmet kért, miután 500 millió dollárnyi Bitcoint loptak tőlük egy hiba miatt. 

A Bitcoin szabályozása ugyanakkor elképesztően nagy kihívásnak ígérkezik, függetlenül attól, hogy a japánok vagy bárki más próbálkozik meg vele. A digitális valuta megalkotásának a célja eleve az volt, hogy ne legyen követhető, és névtelenséget biztosítson a tulajdonosa számára. A kormányzatok most minden erővel szeretnének valahogy bekapcsolódni a Bitcoin történetébe: egyik oldalról a fogyasztókat védenék, a másikról pedig a saját zsebükbe is csorgatnának némi hasznot

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.