Hirdetés

Megalapozták a Windows 10 érkezését, bajban a MacBookok - heti hírösszefoglaló



|

Minden kész a Windows 10 érkezésére, az új MacBook viszont gyengébb lehet a vártnál - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Hibás és gyenge MacBookok?

Egy új MacBooktól azt várnánk el, hogy ne csak anyaghasználatra és külsőre legyen erősen prémium, hanem minőségre és teljesítményre is. Ez általánosságban igaz a Macekre, azonban a 2015-ös MacBook Pro számos helyzetben akadozik a visszajelzések szerint, ami meglehetősen kellemetlen felhasználói élményt jelent. 

 

Nem várnánk tőle akadozást

 

Szintén nem segít az Apple-nek, hogy az első teszteredmények alapján az új MacBook tényleg nem lesz egy erőmű. Bár lapos és passzív hűtésű, a gyengécske processzorral kapcsolatban elképzelhető, hogy a kritikusoknak lesz igaza. Vajon beválik a Core M ebben a drága laptopban, vagy inkább netbooknak érzik majd a tulajdonosok? 

 

Hamarosan itt az LG G4

Nem vagyunk már messze az LG G4 bemutatójától, a gyártó pedig szeretné a lehető legjobban felhívni a figyelmet a közelgő csúcskészülékére. Emiatt már a kezelőfelületét is megvillantotta, valamint elárulta, hogy 4000 szerencsés felhasználó már a megjelenés előtt tesztelheti a telefont. 

 

Az új felület

 

Az HTC One M9-cel kapcsolatban jelenleg nem ilyen pozitívak a hírek: az iFixit például javíthatatlannak minősítette az egyébként tetszetős és minőségi házat, és további rossz hír, hogy a cég volt dizájnfőnöke a Fitbitnél kötött ki

 

Szabad a Windows 10 útja

Néhány napja a Windows 7 és a Windows 8.1 operációs rendszerekre egyaránt megérkezett egy új frissítés, ami fontos célt szolgál. Az lesz a feladata, hogy lehetővé tegye a Windows 10-re való frissítést a gépeken - az új OS érkezéséhez tehát már szinte minden adott. A Microsoft egyébként az ősszel és jövőre nagy frissítéseket is ígér a rendszerhez, olyanokat, mint a Windows 8-nál a Windows 8.1 is volt. Pénteken ráadásul a mobilos Windows 10 új előzetese is befutott

 

Hamarosan megjelenhet

 

Ez lenne a Radeon R9 380?

Új fotók kerültek elő, amelyeken állítólag az XFX saját kiadású Radeon R9 380-as videokártyája látható. Sajnos sok érdekességet nem tudtunk meg róla, azon kívül, hogy nagyon dizájnos a hűtőegysége. A következő hetekben minden bizonnyal a specifikációkkal kapcsolatban is előkerül valami. 

 

Nem tudni róla túl sokat

 

Megérkezett a HDMI 2.0a

Véglegesítették a HDMI-vel kapcsolatos legújabb szabványt, a 2.0a-t. Mindez azért fontos, mert itt már a HDR-es tartalmak átvitelét is megoldották, a jövőben tehát nincs akadály a még szebb és részletgazdagabb képi világ előtt. 

 

Úton a HDR

 

Ti adnátok esélyt a mobilos Windows 10-nek, vagy kitartotok az Android/iOS mellett? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.