Hirdetés

Megállapodott a Microsoft és a Sun a Java használatáról folytatott perben



|

Hirdetés

A Microsoft 1996-ban speciális licenc-szerződést kötött a Sun technológiájának alkalmazásáról, amely feljogosította arra is, hogy azt Windows platformra optimalizálja. A kereset oka az volt, hogy a Sun szerint a Microsoft Java átalakítása túlmutat az optimalizáció keretein. Jelen megállapodás értelmében a technológiára szóló korábbi licenc-megállapodás érvényét veszti. A Microsoft - húsz millió dollár fejében - további hét éven keresztül értékesítheti mindazon termékeit,amelyekben Java technológia is alkalmazásra került. A szerződés nem teszi lehetővé a Microsoft számára a "Java kompatibilis" logó használatát - ezt azonban a szoftvergyártó 1998 óta egyébként is felfüggesztette.
A Microsoft a Java 1996-os licencelésével azt kívánta biztosítani a fejlesztők számára, hogy Microsoft platformon futó alkalmazásaikat az általuk választott programnyelven fejleszthessék. A Microsoft a következő generációs .NET termékeiben Java helyet már a korszerűbb C# programnyelvet használja. [IDG.net]

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.