Hirdetés

MegaUpload: bizonyítékokat lophatott az FBI



|

A vádak szerint szó nélkül emeltek el bizonyos hardvereket és adatokat az enyves kezű ügynökök.

Hirdetés

Kim Dotcom, a MegaUpload fájlmegosztó januárban az új-zélandi rendőrség által őrizetbe vett tulajdonosa körülbelül egy hónappal ezelőtt valamelyest lenyugodhatott, hiszen az ügyében elkövetett eljárási hibák tömkelege miatt általános vélekedéssé vált a jogászok körében, hogy nem kell majd bíróság elé állnia az Egyesült Államokban.


Megemlítendő, hogy a Dotcom ellen felhozott vádakért Új-Zélandon legfeljebb 4 évnyi börtönbüntetést lehet kiszabni, míg az USA által kérvényezett kiadatásához legalább 5 évre kellene ítélni az úriembert. Ezen felül a Megaupload tulajdonosának ügyvédei azt is vitatják, hogy a kiadatási törvény egyáltalán alkalmazható-e az esetében.


Jelenleg az aucklandi bíróság tagjai két napos felülvizsgálatot tartanak Dotcom ügyében, amely célja annak kiderítése, hogy a januári letartóztatásához kiadott végzés szövegezése nem volt-e túlságosan általános. A meghallgatáson ma ráadásul kiderült, hogy az ügyészség gyanúja szerint az ügyben jelentős szerepet vállaló FBI a jelek szerint a bíróság tudta és felhatalmazása nélkül bizonyítékoknak minősülő hardvereket és adatokat - vagy legalábbis azok másolatait - „csempészhette” ki az országból.


Mindez egyrészt problémát okozhat az alperes ügyvédei számára a védekezés során, másrészt viszont az FBI saját magával is kibabrálhatott, hiszen az illegálisan beszerzett bizonyítékokat még akkor sem tudnák felhasználni a bíróságon, ha végül mégis csak sikerülne kierőszakolniuk Dotcom kiadatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.