Hirdetés

Megaupload-ügy: idén már nem lesz ítélet



|

Alapvetően csak annyit kellene eldönteni, hogy Új-Zéland kiadja-e az USA-nak Kim Dotcomot, de az augusztusra kiírt tárgyalás helyett tovább csúszik az ügy, mert a bíróság szerint több dolgot is mérlegelni kell.

Hirdetés

Ha Dotcom amerikai kézre kerülne, akkor szerzői jogok megsértése mellett a pénzmosás és zsarolás vádjával is szembe kellene néznie, de az új-zélandó bíróságok egyelőre nem hajlanak arra, hogy előteremtsék ezt a helyzetet. Már csak azért sem, mert az új-zélandi legfelsőbb bíróság a rendőri eljárás kivizsgálására ráállított bírónője szerint a házkutatási és letartóztatási parancs a túlságosan általános szövegezése miatt jogszerűtlen volt, így a rendőrség fél éve gyakorlatilag illegálisan lépett fel Dotcom ellen.



A nemrég éppen új szolgáltatást bejelentő Dotcom továbbra is tartja álláspontját, miszerint politikai támadás történt ellene, szerinte az Amerikai Egyesült Államok kormánya egy elavult, monopolisztikus üzleti modellt akar megvédeni, ami az internet korában többé már nem életképes.

A következő tárgyalást az új-zélandi bíróság 2013. március 25-ére tűzte ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.