Hirdetés

Megbüntették, amiért Google Glassban vezetett



|

Kaliforniában egy rendőrnek nem tetszett a Google okosszemüvege.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy sokan nem szeretik a Google Glasst, és az is ismeretes, hogy Amerikában számos államban nem üdvözölnék, ha az autóvezetők ilyen eszközt viselhetnének. Úgy tűnik, ezek közé az államok közé tartozik Kalifornia is. 

Hirdetés

Cecilia Abadie büntetést kapott egy rendőrtől azért, mert Google Glasst viselt vezetés közben: ezt konkrétan a büntetésre rá is írta a rendőr. A pórul járt hölgy szerint a törvény annyit mond, hogy ne vezessenek olyan járművet, amiben a sofőr számára olyan látható kijelző van, ami a jármű adataitól, a térképektől, rádió- és multimédia-adatoktól eltérő információkat is megjeleníthet. 

Míg egyesek bírósági harcra buzdítják Abadie-t, addig mások szerint jogosan büntetett a rendőr, mivel a Google Glass eltereli a figyelmet a vezetésről. Abadie mindenesetre bevallotta, hogy a rendőr talán nem foglalkozott volna az okosszemüveggel, de miután a kelleténél gyorsabban hajtott, és megállították, lelepleződött a modern viselet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.